BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Nov 1, 2011

Buddy #1

Nur Raihan Md Ismail a.k.a gmok.. he he 


Yang aku ingat pasal dia:
-Kemetot (baka kot)
- Bertudung labuh (ouch..)
-Pernah mendapat gelaran 6 jahanam (eeuuuwww..)
-Terror bab kira-kira -,-
-26 June (aku ingat ok !)
-Tepung jagung 1 kampit, telor 6 biji, air mutlak 1 baldi (bhahahahahah)
-Abang bomba (ehemm)


Itu lah dia cik rehan... aku kenal dia hampir 5 tahun... pejam celik pejam celik aku tak sedar betapa lamanya kami berkawan baik... dia yang aku kenal semasa mula-mula memasuki ikm (tempat yang aku tak berapa nak expect sangat dapat hidup)... ouchh, teringat kembali saat-saat dulu... Niat masuk ikm memang nak belajar pun and pada masa yang sama nak muhasabah diri... tup tup kenal pula dia yang berperwatakan macam tu... ok aku mampu berubah kalau berkawan dengan dia... ohh yeahh !!! rehan seorang yang senyap pada dahulunya (tak berapa nak ramah tamah)... buntu aku kalau nak ajak dia borak-borak... haishhh... makin lama makin aku mengenali dia... jeng jeng jeng... aha.dia sebenarnya banyak cakap, kepoh, suka gosip !!! ok dia lebih terror dari aku... -,- bhahahahahah... semakin hari kami semakin rapat... kusangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari... huh !! aku tidak semakin rapat lagi... tapi masih berkawan baik... heee ... sehingga kan sewaktu latihan industri kami tidak bersama juga... sedih... ='( tapi tak apa... sekarang semuanya berada di hujung jari... contact sudah... heee werksss... =P
Satu hari tu, aku dapat mesej dari rehan... rehan ajak study semula... errr... apakah rehan ??? lantas aku berbincang dengan mak abah... hati tu memang tak berapa sure sangat nak pergi sambung sebab otak tu dah berkarat sikit (corrosion) sebab terperap hampir setahun dekat rumah... hukhuhuhu... tapi last-last aku pergi juga... ohh yeah !!! hampir gila aku tak percaya !!! -,- merantau di negeri orang... macam-macam ragam kami tempuhi... tak pernah kot sampai jauh tempat orang... jakun !!! aku banyak mengeluh pasal subject yang melibatkan kira-kira... tapi rehan selalu ingatkan aku.. 'jangan mengeluh.. kalau tak tahu, itu sebab kita pergi belajar'... ok -,- aku mengeluh lagi... 'jangan mengeluh.. tak baik.. boleh punya' pun ok -,- hingga kini aku mengeluh.. 'jangan mengeluh !! aku tampo kang!!' rehan semakin garang... ouchh -,-'' he he he
mengeluh punya mengeluh... alhamdulillah aku dah sampai sem 4... and friendship kitaorang pun dah 5 tahun... huuu suka >_<''..    rehan...


thanks sesangat sebab:
-ajar aku kira-kira -,-''
-ajak aku sambung study-,-
-sudi jadi buddy aku (ouch)
-susah senang kita sama-sama dekat sini =')
-ada masa aku perlukan
-dengar masalah-masalah aku... so touching.... ^_^

2 comments:

fieza689 said...

hey dear.. fyza da bace 5 entry u secara rambang.. amek tajuk2 yg menarik.. well... best la blog u.. :) ske bace.. pnuh ngn emosi.. klau marah, kite pn bace dgn mrah skali.. hahah.. well done babe! :)

Nadya Joe said...

kan... bhahahahah... thanks sebab baca... malu ni .... -,-''